Persbericht: Cees Welten stopt als CEO van Welten

Vessem, 16 december 2016

Oprichter Cees Welten stopt per januari 2017 na bijna 25 jaar als CEO van het opleidings- en detacheringsbedrijf Welten. Hij draagt het stokje over aan Chris Baelemans, mede-oprichter van financieel opleider Dukers & Baelemans, dat sinds 2014 onderdeel is van Welten.  

In een statement laat Cees Welten weten: “Ik ben enorm trots op wat we bereikt hebben bij Welten en draag mijn werk vol vertrouwen over aan Chris. Het is een fantastisch gevoel om mijn rol neer te leggen in de wetenschap dat het verhaal van Welten nog vele onbeschreven bladzijden telt. Chris is wat mij betreft de ideale persoon om het dagelijkse bestuur van onze onderneming te gaan invullen.”

Chris Baelemans geeft de volgende reactie: “Ik zie in Cees een echte ondernemer, die het bedrijf met passie en een duidelijke richting heeft geleid. Dat heeft geresulteerd in een levendige organisatie met diensten die in elkaars verlengde liggen. Mede namens het managementteam dank ik Cees voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid. Ik ga de uitdaging om onze merken verder uit te bouwen met vertrouwen en bovenal veel plezier aan.”

Meerderheidsbelang
Hoewel Cees Welten zich terugtrekt uit het dagelijkse bestuur, blijft hij nauw betrokken bij de onderneming. Welten behoudt een meerderheidsbelang en treedt toe tot de Raad van Commissarissen. Chris Baelemans gaat zich richten op de verdere uitbouw van de merken, met als missie om de nieuwe generatie financieel professionals optimaal te ondersteunen in de uitoefening van het financiële vak. Daarbij wordt een keur aan e-learning en omnichannel instrumenten ingezet. Verder wordt de online profilering van de organisatie volgend jaar volledig vernieuwd en plant het bedrijf een marktintroductie in branches zoals de accountancy, ICT, schuldhulpverlening en zorg.

Groei, tegenwind en verbreding
Cees Welten richtte het bedrijf in 1992 op. Welten begon als aanbieder van opleidingen in de financiële sector. Snel daarna werd de detacheringstak opgericht, die zou uitgroeien tot het meest omvangrijke bedrijfsonderdeel. Na onstuimige groei in de beginjaren kende de organisatie een mindere periode tussen 2008 en 2011, waarin het aantal interim professionals fors terugliep. In de jaren daarna leidde Welten het bedrijf in de richting van een bredere profilering, met meer spreiding in activiteiten en inkomsten. Hij baarde opzien met de acquisitie van klantcontactorganisatie Capter (2012) en de samenwerking met opleidingsspecialist Dukers & Baelemans (2014), het label waarin sindsdien alle opleidingsactiviteiten zijn ondergebracht. Anno 2016 werken over de verschillende business lines samen zo’n 800 professionals bij Welten.

Eigenzinnig leiderschap
Cees Welten liet zich ook regelmatig van een eigenzinnige kant zien. Zo onderscheidde hij zich met zijn inzet voor de ontwikkeling van de financiële sector in Suriname. Het bedrijf verzorgt opleidingen in samenwerking met de Surinaamse Centrale Bank en in 2015 werd zelfs een vestiging opgericht in Paramaribo. Ook vocht Welten dit jaar bij de Raad van State persoonlijk en met succes een besluit aan van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), dat geen toestemming gaf aan het meerjarige plan van Welten om een HBO-bachelor opleiding te starten.